Telefoon: 040 2926909

logo diap kl logo diap kl

Preventie

Preventieve diergeneeskunde is een essentieel onderdeel van de moderne diergeneeskunde.

De leus ‘voorkomen is beter dan genezen’ kent iedereen, maar wordt nog veel te weinig toegepast. Door vroegtijdig ingrijpen in ziekteprocessen, soms zelfs voordat ze er überhaupt zijn, is behandeling veel makkelijker, sneller en doeltreffender.

De kans op genezing neemt hiermee ook toe, met een langer en gezonder leven tot gevolg.

Preventieve diergeneeskunde komt u al vroeg tegen bij Dierenkliniek Nederlandplein: voor vaste klanten worden er gratis puppy consulten georganiseerd door en bij onze assistentes. Zij houden al vanaf de leeftijd van drie maanden (na de derde puppy-enting) goed in de gaten dat er geen problemen ontstaan met de groei, voeding, verzorging of parasitaire infecties bij uw hond.

Ook kan er begeleiding plaats vinden bij het ouder worden van uw huisdier. Er bestaan enkele aandoeningen die we met name zien bij oudere dieren. Vaak is het mogelijk in een vroegtijdig stadium te controleren of een aandoening aanwezig is, zodat met bijvoorbeeld een voedingsaanpassing de snelle achteruitgang kan worden tegengegaan.

Daarom bieden wij nu bij de jaarlijkse vaccinatie van senioren een ‘seniorcheck’ aan. Deze controle (tegen gereduceerd tarief) houdt in dat er naast een lichamelijk onderzoek ook bloed- en urine onderzoek plaatsvindt.