Telefoon: 040 2926909

logo diap kl logo diap kl

Extern laboratorium

Lang niet voor alle testen is het mogelijk om de juiste apparatuur in huis te hebben. De meest gangbare onderzoeken kunnen wij allemaal in huis aanbieden. Denk onder andere aan controle van de lever- en nierfunctie, suikerspiegel, schildklierfunctie, FeLV en FIV, het bepalen van een bloedbeeld, en nog veel meer.

Voor de onderzoeken die wij niet in huis kunnen uitvoeren is het gelukkig meestal mogelijk om in de praktijk bloed of ander materiaal af te nemen en dit naar een laboratorium op te sturen.

Wij werken nauw samen met IDEXX en VetMedLab in Duitsland. Dit laboratorium kan voor ons bijna alle denkbare onderzoeken uitvoeren of laten uitvoeren. Door hun eigen ophaalservice is verwarring in de post verleden tijd en is de uitslag in de kortst mogelijke tijd te verwachten. Vaak al de volgende werkdag!

Onderzoek aan cellen en weefsels (cytologie en histologie) besteden wij uit aan een specialist die niets anders doet dan deze onderzoeken. Voor cytologisch onderzoek krijgen wij meestal binnen 3-4 dagen de uitslag terug, voor histologisch onderzoek hangt dit mede af van het formaat van het biopt: meestal kunt u hiervoor een week rekenen.

Uitslagen bellen wij altijd zo snel mogelijk door: wij streven ernaar u dezelfde dag nog de uitslag mee te delen, zodat ook u niet onnodig in spanning hoeft af te wachten.